Ταβέρνα Δασαργύρης

Η ιστορία μας

Δείτε στιγμές από την ιστορία της Ταβέρνας Δασαργύρη, μιας ταβέρνας που από το 1918 κράτησε ανοιχτή την πόρτα στον κόσμο της.

1918

Η ιστορία της ξεκινάει το 1918

Η ιστορία της ξεκινάει το 1918, τότε που ο Στέργιος Δασαργύρης ανοίγει το πρώτο μεζεδοπωλείο στο ίδιο ακριβώς μέρος που βρίσκεται ακόμη και σήμερα η ταβέρνα, πάνω στον κεντρικό δρόμο λίγα μέτρα πριν την πλατεία των καφενείων.

1945

O κοσμογυρισμένος Γιάννης Δασαργύρης

Στη συνέχεια, τα ηνία παίρνει ο κοσμογυρισμένος γιος του, Γιάννης Δασαργύρης (γνωστός και ως Κλάπας), ο οποίος αλλάζει το όνομα του μαγαζιού σε «Νορμανδία»,  εμπνευσμένος από ένα ταξίδι του στη Γαλλία. Συνεχίζει σαν «Δασαργύρης» εμπλουτίζοντας το μενού και επεκτείνοντας την επιχείρηση. Ως γνήσιος ρεμπέτης παντρεύει τις δύο του αγάπες: το μαγείρεμα και τη μουσική. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει! Τη δεκαετία του 1960, η ταβέρνα «Δασαργύρης» γίνεται γνωστή για τα γλέντια της σε όλη την αφρόκρεμα της Ελλάδας που περνάει από την Αράχωβα.

sintagi-pappou

1975

Το 1975 αναλαμβάνει ο γιος του, Παναγιώτης με τη γυναίκα του Ρούλα

Το 1975 αναλαμβάνει ο γιος του, Παναγιώτης με τη γυναίκα του Ρούλα. Εκείνος είναι επί της ψησταριάς, ενώ η μαμά Ρούλα μαγεύει τους επισκέπτες με τις πίτες και τις σπιτικές νοστιμιές της, με σεβασμό στην παράδοση, εξελίσσοντας ακόμη περισσότερο την επιχείρηση.

Σήμερα

Σήμερα, η τρίτη πλέον γενιά, τα παιδιά τους, Γιάννης και Μαρία

Σήμερα, η τρίτη πλέον γενιά, τα παιδιά τους, Γιάννης και Μαρία, συνεχίζουν εδω και μία δεκαετία αυτό που διδάχθηκαν, διατηρώντας τη φιλοσοφία της σπιτικής, ζεστής φιλοξενίας. Παραμένουν πιστοί πάντα στην συνέπεια,ποιότητα και παράδοση, έτοιμοι να σας προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις!

Δασαργύρης Ταβέρνα